Sangiovese är den klassiska, italienska rödvinsdruvan som odlas i stora delar av landet, men framför allt i Toscana och Emilia-Romagna. Ovanligt att den odlas i andra länder. I Toscana kommer främst sådana viner från Chianti Classico, Brunello di Montalcino och i viss mån även Vino Nobile di Montepulciano och Carmignano. Viner av sangiovese tillhör oftast smaktyperna fruktig, smakrikt och stramt, nyanserat. Smaker av körsbär och mandel.
PoderNuovo a Palazzone, Italien
Skördas manuellt. Maceration med skal i 24 dagar; alkoholjäsning på 3.000 liter fat; malolaktisk jäsning och lagring på 3000 liter fat. Slutlig lagring i flaska i 12 månader.
Sotirio är PoderNuovos flaggskepp, gjord av Sangiovese-druvor, som följer traditionen för produktion inom Sienas territorium. Detta rena uttryck för Sangiovese har en rubinröd färg. Du känner många intressanta dofter som viol, salvia, basilika, mynta, tobak, rabarber och röda frukter. Smaken är beständig och lång, torr, fräsch och balanserade tanniner.
Rött kött, fläskkött, lagrade ostar. Serveras ca 17º-18ºC.
Inga animaliska klarningsmedel används.
750 ml med naturkort/ kolli 6 flaskor
Restaurang exkl moms:
Systembolaget inkl moms: 308 kr